Sider

onsdag 17. februar 2010

Hvem sa at jeg ikke likte lyseblå og rosa?


Det var visst meg,men i et annet liv, før jeg fikk to barn og ei lita pia som helt tydelig vil ha rosa. Og da må jo lillebror få lyseblå! Men nå har det gått litt over styr her, og jeg gleder meg til å sy i litt andre stoffer snart.....
Hvertfall, første badepose er ferdig!

Det er brukt dusjforhengstoff inni for å kunne ha vått badetøy inni, og satt på en krok til f.eks nøkler, smokk, mobil eller hva man kan finne på å henge på den.

Bak er det stopper slik at man kan ha den på ryggen. Hadde klipt litt korte snorer, så måtte skøyte på. Den skal vi bruke på soltur ;)

tirsdag 16. februar 2010

Kjole til storesøster


Den søte tunikaen jag sydde forrige uke ble så utrolig søt at jeg ville lage en kjole i samme tøy til storesøster. Så klippet i vei og sydde til str 92, men etter å ha prøvd den på ser jeg at den er jo altfor stor. Den ble 64 cm rundt kjolelivet og storesøster er 55! Hmmm... For det første var nok modellen litt for vid, i tillegg klippet jeg større sømmon enn jeg brukte. Derav altfor stor. Tipper denne er ca 110 og passer til en 5 åring. Blir en modell med litt høyt liv og kort lengde men det tror jeg bare blir tøft. Har begynt på en mindre kjole, og til og med prøvd den øverste delen på pia før jeg skal sy på "skjørtet" og det ser bra ut. Heldigvis! Gir meg ikke før den passer perfekt. Nøyaktighet og prøving på/ evt justering av mønster utfra personlige mål er alfa og omega.
Her er applikasjonen på nært hold. Morro å leke seg litt! ;)

18.02 Nå er kjolen ferdig! Str 92. Slimfit. Så kan hende den ikke holder helt til i sommer. Men den passer nå hvertfall... Perfekt! Skjørtet er ca 260 grader av en runding. Har laget snurreskjørt i gave i samme farge til en 8 åring med 360 grader stoff. Kommer bilde etterhvert.

mandag 15. februar 2010

Sminkeveske

Min første sminkeveske ble ganske fin! Hvertfall utenpå. Skjønte ikke hvordan jeg skulle sy glidelåsen mellom foret og ytterstoffet, men regner med det er noen vrengetriks og at jeg får det til på neste ;)

Likte stoffet, litt fra naturen og skandinavisk inspirert.... derfor måtte jeg fotografere den på flammebjørk bordet. På vei i posten til mamma :)

Stoff fra IKEA.
Mønster eget.

søndag 14. februar 2010

Tunika med sommerfuglapplikasjon

Søt liten tunika til en jente i str 68 ble det også tid til i dag! Kjempemorro å leke seg litt med applikasjon av sommerfugl ;) Ganske morro med symaskin med litt flere sømmer en bare rett fram og sikksakk. Gleder meg til å se om den passer.

Mønster fra Meedom modifisert.
Tøy fra Stoff og Stil og Panduro.

Sommertunika av mammas gamle skjorte
Storesøster har fått en somertunika i lyseblått med en hærlig blå knapp på. Har reparert en gammel posebukse som skal passe til. Superdeilig til sol og sommer!

Mønster fra Meedom modifisert.
Tøy av mammas gamle skjorte.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails