Sider

fredag 23. april 2010

Sommerkjole med hekletopp

Jeg lengter etter sommer, og har utfra en ide om at en slik sommerkjole ville være bra, laget en. Jeg kan ikke hekle egentlig. Jeg lærte det bare like før påske, men klarte altså med utganspunkt i et mønster fra boka Hekling i sommersol av Olaug Kleppe å hekle en bikinikjoleoverdel. Den er ganske så moderert, en enklere utgave. Tenkte å sy inn tøy for hånd i overdelen, men kanskje jeg ikke trenger det? Kommer jo sikkert til å bruke den med bikini under...... Må kanskje anskaffe en i en annen farge.
På bildet under er kjolen sett bakfra, lagt på gulvet. Altså vrangen av bikinien, men syns knappen ble så søt. Skulle jeg gjordt dette en gang til, ville jeg nok heklet et større stykke under bikinien. Stoffet er et nydelig gammelt, slitt og mykt sengetrekk.

onsdag 21. april 2010

Resultat av REDESIGN kurs - 2 "nye" kjoler!

I helga var jeg på REDESIGN kurs i regi av Bærum Husflidslag med Ingebjørg S Thoresen. Det var kjempegøy! Har lært masse, fått masse nye ideer og ikke minst masse tid til å sy. Morsomt å høre andres ideer og å lære hvordan løse sømproblem. Jeg tok med meg det jeg ikke turde å begynne å klippe i selv og ønsket å "gjøre noe" med.

Den grønne kjolen med rutete knapper var det masse plunder med. Har hevet livet ca 10 cm, sydd inn snitt for bedre passform under armene/byste, (da må jo selfølgelig kantebånd av, også på igjen), satt inn snor med sprekt rutestoff av en genser (kjøpt på fretex fordi jeg likte mønsteret),trekkt knapper i samme stoff og sydd på, klippet av den usynlige glidlåsen under armen (IIIIIIK! )som førte til at jeg måtte sy inn glidelåsen foran i en fold, så til slutt sy på foret ;)
Denne grønnturkise kjolen ble til av en slitt kjole og en tunika med voldsom A form og digre knapper. Tenkte å bruke knappene til noe på kjolen, men hvorfor ikke et armbånd i stedet? Da kan jeg jo bruke det til flere ting.

De andre på kurset lagde også kjoler og skjørt da det var "tema" for kurset. 2 stykker lagde skjørt av gammel bukse/shorts. Det har jeg også kjempelyst å prøve! Kommer etterhvert. Først må jeg bare hekle ferdig "toppen" på en kjole. En slags bikinioverdel som jeg tenker å sy fast i løst bølgende stoff , - som skal bli en vidundelig sommmerkjole. Visjonene er ihvertfall tilstede ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails