Sider

fredag 19. mars 2010

God natt, sov godt!

Nattdrakt eller dagdrakt til lillebror! Ble litt fort og gæli, så vurderer å rekke opp rundt glidelåsen og sy den på med den vanlige maskinen. Sydde med overlocken og klarte å dra litt i stoffet som førte til at mønsteret ikke stemmer foran. Glidelåser er for tiden noe av det vanskeligste jeg vet. Det blir liksom ardri helt pent. Noen som har glidelåstips blir jeg glad for det ;) Eller så er det vel bare øving og atter øving som gjelder?

Kikket litt på glidelåsisying hos Made by me og fikk noen tips der til senere. Har rekt opp glidelåsen og sydt den i på nytt. Det ble MYE bedre.

Heilt spesiell hadde også inlegg om glidelås her tidligere. Syns hennes babyoverall så veldig bra ut ;)

Her er hvertfall min etter opprekking og isying på nytt:


tirsdag 16. mars 2010

Fleecejakke og skjørt prøves på ;)

Storesøster prøver å stramme stroppene på genseren selv. "Den var god mamma!"
Det er noe eget ved å se sine barn i noe du har sydt selv. Blir bare så ordentlig glad av det! Og hun er så søt når hun ser plagget jeg har hengt på kroken i stua etter en kveld på syrommet. "Å har du sydt til MEG mamma!" Kjoler og skjørt må alltid tas på og danses med.... Her er det dansing på gang...

mandag 15. mars 2010

Fleecejakke


Holder på med en fleecejakke i str 92/98. Den er ikke helt ferdig (gjenstår noen sømmer her og der/feste foret i hetten osv) men den ble jo så kul ;) Har sydt et skjørt i lommestoffet som passer til. Den har storesøster allerede på seg i barnehagen i dag! Mønsteret er i utganspunktet et anorakk mønster i form 2 fra Meedom. Har gjordt armene og midjemålet litt smalere og jakken ganske mye kortere i lengden. Det som begrenset lengden var størrelsen på glidelåsen som jeg ville ha til å gå helt fra topp til bunn. Den er 35 cm. Klipte nederkant uten sømmon fordi jeg ville ha ribb nederst men måtte i tillegg klippe av ca 8 cm. Men prøvde den på og det ser bra ut! Den er som en genser som er bra. Uten ribb kunne den godt ha vært 10 cm til, men da blir det jo en helt annen jakke.

Fleecen og ribben er fra Stoff og Stil og lommene en gammel Lindex kjole som jeg likte mønsteret veldig godt på. Er superfornøyd med denne! Et komfortabelt og anvendelig plagg med det lille ekstra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails